Johns böcker


En ny grundligt omarbetad version av min klassiker, Aktiva värderingar, har publicerats av Gothia Fortbildning. Det handlar om värderingsövningar, värderingssamtal och värderingsnivåundervisning. Jag är mycket nöjd med resultatet och att metoden Aktiva värderingar har haft stor relevans och användning i så många sammanhang.

Information och beställning av Aktiva värderingar

En ny bok är på gång: Lärarens kroppsspråk, utgivning hösten 2020 från Gothia Fortbildning. Det är en uppföljning av succéboken Ledarskap i klassrummet. Omslaget:

 

Värdegrundsarbete i praktiken: Metod bok för skolan (tillsammans med Åsa Sourander). Det är roligt att återvända till en av mina hjärtefrågor och min ursprunglige forskning. Dags att byta bristperspektiv till ett styrkeperspektiv med hjälp av Styrkestjärnan och det vi kallar för ett beteendebaserat värdegrundsutveckling.

Befria lärarna och är en debattbok om politiska bestlut som påverkar lärarens artisteri och undervisningskvalitet. Det är en angelägen bok, tycker jag själv (!) i en tid där skolan står vid en vägskäl. Åt vilket håll ska vi vandra? Länk till information och beställning från Lärarförlaget.

Cursor_och_befria_lararna_spec_pdf

Känner du några nya pedagoger som behöver stärkas i sitt ledarskap och bemötande? Min bok från 2017 heter Fyrtio minuter, hundratals beslut och riktar sig till främst till nya pedagoger. Information och beställning.

Ledarskap i klassrummet har uppdaterats. Information och beställning. 

En ny bok är Uppdrag vikarie som utgår ifrån boken Ledarskap i klassrummet fast med specifika exempel för att stärka vikarier och obehöriga i sitt ledarskap. Information och beställning.

Cursor_och_GOTHIA_STEINBERG_UPPDRAG_VIKARIE_2_framsida_pdf

GOTHIA_STEINBERG_LEDARSKAP_I_KLASSRUMMET_3_framsida

Vill du få tag på mina ”fysiska” böcker finns det flera sätt.

Jag har skrivit 50 böcker och publicerat drygt 600 krönikor genom åren.  Sök hos din internetbokhandel eller på mitt namn på gothiafortbildning.se alternativt Lärarförlaget.

Lycka till i ditt sökande, beställande, läsning och kompetensutveckling som jag hoppas mina böcker inspirerar till.

Min Bokbutik
Alla böcker som jag äger rättigheterna till som finns i tryck hittar du i min bokbutik hos Logistikteamet/LäroMedia. Det finns ett 30-tal titlar där.

Hos ursprungsförlaget
Nya böcker där ursprungsförlaget har rättigheter kan beställas genom en e-bokhandel som Adlibris, Bokus, Bokon m.fl Här är direktlänkar till avdelningen som innehåller de flesta av min titlar:

Direkt från förlaget
Ett annat sätt är att beställa direkt från förlaget, oftast billigast då, men inte alltid!

  • Gothia Fortbildning för Fyrtio minuter, hundratals beslut, Att vända en klass,  Att lyckas med digitala verktyg i skolan, Ledarskap i klassrummet och boken Lärarskicklighet: Metoder för framgångsrikt ledarskap.
  • Lärarförbundets förlag för Befria lärarna Lektionen är helig och Hitta lärarnas guldstunder och min kommande bok, Befria lärarna.
  • Liber för böckerna Hitta styrkorna, Humanistiskt ledarskap och När surpuppan log
  • Natur & Kultur för Pedagogdoktorns handbok.

Frågor? Sök i vår databas