Om Steinbergs Utbildning

Välkommen

Med passion för pedagogik och pedagoger hälsar jag dig välkommen till Steinbergs Utbildnings ABs hemsida med information om Fortbildningsbiblioteket, böcker, föreläsningar, handledning, processutbildningar samt annat av intresse för bättre ledarskap i klassrummet, på fritids och i våra förskolor.

Empowerment

Mitt livstema är och har alltid varit ”empowerment” – att människor ska känna att de kan påverka sin framtid – sitt lärande, sina arbetsplatser och sina liv. ALLT som jag gör går i denna riktning.

Min bakgrund i korthet: fil. dr i pedagogik, författare till 55 böcker och 25 e-böcker/pdf-böcker och drygt 600 krönikor. Jag vill medverka till att sprida goda idéer för skolutveckling och annan arbetsplatsutveckling. Jag är uppväxt i USA men har bott i Sverige hela mitt vuxna liv, med erfarenhet som universitetslektor, rektor, konsult och handledare.

Framförallt är jag en utvecklingsoptimist och är känd för mitt engagerande och praktiska sätt att både föreläsa och skriva. Den senaste åren har jag byggt upp ett Fortbildningsbiblioteket med ca 450 olika text-och videofiler som underlag för pedagogiska samtal.  Just nu gör jag alltfler intervjuer utifrån ett styrkeperspektiv. Jag utvecklar online utbildningar på svenska och engelska och jag ska strax starta en podcast utgående från min modell för samtal utifrån styrkor.

1997 – Sveriges Första ”Anti-Jante”​

1997 blev jag utsedd till Sveriges första ”Anti-Jante” av framtidskonsultföretaget Kairos Future.

Jag har varit programledare på UR (Dr John) och medverkat i ett flertal TV-och radioprogram. Flera av mina böcker har vunnit utmärkelser.

2014 – Årets Eldsjäl

Jag blev utsedd till Årets Eldsjäl 2014 av Swedish Learning Association.

2019 vann jag årets Lärkan, ett läromedelspris för professionsutvecklingsböcker, kategori högskolan/universitetet.