Om Steinbergs Utbildning

Välkommen

Med passion för pedagogik och pedagoger hälsar jag dig välkommen till Steinbergs Utbildnings ABs hemsida med information om min Talk Show, mitt Fortbildningsbiblioteket, mina böcker, föreläsningar, handledning, online utbildningar, processutbildningar samt annat av intresse för bättre ledarskap i klassrummet, på fritids och i våra förskolor.

Senaste boken heter Elevens lärande och nu har det kommit en uppdaterad version av min klassikere: Ledarskap i klassrummet.

Empowerment

Mitt livstema är och har alltid varit ”empowerment” – att människor ska känna att de kan påverka sin framtid – sitt lärande, sina arbetsplatser och sina liv. ALLT som jag gör går i denna riktning.

Min bakgrund i korthet: fil. dr i pedagogik, författare till 55 böcker och 25 e-böcker/pdf-böcker och drygt 600 krönikor. Jag vill medverka till att sprida goda idéer för skolutveckling och annan arbetsplatsutveckling. Jag är uppväxt i USA men har bott i Sverige hela mitt vuxna liv, med erfarenhet som universitetslektor, rektor, konsult och handledare.

Framförallt är jag en utvecklingsoptimist och är känd för mitt engagerande och praktiska sätt att både föreläsa och skriva. Den senaste åren har jag byggt upp ett Fortbildningsbiblioteket (Öppet arkiv) med ca 450 olika text-och videofiler som underlag för pedagogiska samtal.  Mitt engagemang för fortbiildningsfrågor innebr att jag nu erbjuder ett seminarium för ledningsgrupper som heter Fortbildningseffekt. Jag alltfler intervjuer i Talk Show format utifrån ett styrkeperspektiv. Jag utvecklar online utbildningar på svenska och engelska. ​

1997 blev jag utsedd till Sveriges första ”Anti-Jante” av framtidskonsultföretaget Kairos Future.

Jag har varit programledare på UR (Dr John) och medverkat i ett flertal TV-och radioprogram. Flera av mina böcker har vunnit utmärkelser.

Jag blev utsedd till Årets Eldsjäl 2014 av Swedish Learning Association.

2019 vann jag årets Lärkan, ett läromedelspris för professionsutvecklingsböcker, kategori högskolan/universitetet.

Välkommen att utforska denna webplats och hör dig om du vill.