Johns böcker

Böcker hos Gothia Fortbildning och Amazon

  • Johns böcker och online-utbildningar på Gothia Fortbildning: Klicka här
  • Johns books in English on Amazon: Click Here
foto: michaelsteinberg.se

Lärarens kroppsspråk

Lärarens kroppsspråk, 2020, från Gothia Fortbildning. Det är en uppföljning av succéboken Ledarskap i klassrummet. Det är de små detaljerna som avgör förtroende och följsamhet.

Nya böcker för arbetslagens pedagokiska utveckling inom förskolan och skolan.

Stärk arbetslaget är titeln på två praktiska böcker, 2021, med syfte att stötta och utveckla samarbetet inom arbetslaget. De är tänkt att användas som en cirkelbok utifrån kollegialt lärande. Böckerna ger enkla modeller och strukturer för pedagogiska analyser, observationer och samtal med varandra.

Värdegrundsarbete i praktiken

Värdegrundsarbete i praktiken: Metod bok för skolan (tillsammans med Åsa Sourander). Det är roligt att återvända till en av mina hjärtefrågor och min ursprunglige forskning. Dags att byta bristperspektiv till ett styrkeperspektiv med hjälp av Styrkestjärnan och det vi kallar för ett beteendebaserat värdegrundsutveckling.

Aktiva värderingar

En ny grundligt omarbetad version av min klassiker, Aktiva värderingar, har publicerats av Gothia Fortbildning. Det handlar om värderingsövningar, värderingssamtal och värderingsnivåundervisning. Jag är mycket nöjd med resultatet och att metoden Aktiva värderingar har haft stor relevans och användning i så många sammanhang.

Att vända en klass: från oro till fokus

Boken ger lärare verktyg och metoder för att skapa fokus, arbetsro och engagemang i en orolig eller omotiverad klass. Medförfattaren är Åsa Sourander med 20 års erfarenhet som lärare i Finland och tio års erfarenhet som lärare och specialpedagog i Sverige. Jordnära verktyg och tydliga exempel blandas med 32 exempel.

michaelsteinberg.se

Befria lärarna

Befria lärarna och är en debattbok om politiska bestlut som påverkar lärarens artisteri och undervisningskvalitet. Det är en angelägen bok, tycker jag själv (!) i en tid där skolan står vid en vägskäl. Åt vilket håll ska vi vandra? Länk till information och beställning från Lärarförlaget.

Fyrtio minuter, hundratals beslut

Känner du några nya pedagoger som behöver stärkas i sitt ledarskap och bemötande? Min bok från 2017 heter Fyrtio minuter, hundratals beslut och riktar sig till främst till nya pedagoger. Information och beställning.

Ledarskap i klassrummet har uppdaterats. Information och beställning. 

Ytterligare en bok är Uppdrag vikarie (Beställningslänk)som utgår ifrån boken Ledarskap i klassrummet fast med specifika exempel för att stärka vikarier och obehöriga i sitt ledarskap. Beställnignslänk. 

En klassiker, Världens bästa fröken, har gjorts om till en bok som heter Lärarskicklighet. Beställningslänk

Vill du få tag på mina ”fysiska” böcker finns det flera sätt.

Jag har skrivit 54 böcker och publicerat drygt 600 krönikor genom åren. Sök hos din internetbokhandel eller på mitt namn på gothiafortbildning.se alternativt Lärarförlaget. LäroMedia har de flesta av böckerna till bra priser. 

Lycka till i ditt sökande, beställande, läsning och kompetensutveckling som jag hoppas mina böcker inspirerar till.

Min Bokbutik

Alla böcker som jag äger rättigheterna till som finns i tryck hittar du i min bokbutik hos Logistikteamet/LäroMedia. Det finns ett 30-tal titlar där.

Hos ursprungsförlaget

Nya böcker där ursprungsförlaget har rättigheter kan beställas genom en e-bokhandel som Adlibris, Bokus, Bokon m.fl Här är direktlänkar till avdelningen som innehåller de flesta av min titlar:

Direkt från förlaget

Ett annat sätt är att beställa direkt från förlaget, oftast billigast då, men inte alltid!

  • Gothia Fortbildning för Fyrtio minuter, hundratals beslut, Att vända en klass,  Att lyckas med digitala verktyg i skolan, Ledarskap i klassrummet och boken Lärarskicklighet: Metoder för framgångsrikt ledarskap.
  • Lärarförbundets förlag för Befria lärarna Lektionen är helig och Hitta lärarnas guldstunder och min kommande bok, Befria lärarna.
  • Liber för böckerna Hitta styrkorna, Humanistiskt ledarskap och När surpuppan log
  • Natur & Kultur för Pedagogdoktorns handbok.