Bildspel från Johns föreläsningar

Det är sällan jag hinner igenom alla bilder i ett bildspel när jag föreläser. Jag gör även små justeringar hela tiden vilket innebär att den absolut senaste versionen kanske inte ligger här på hemsidan, men 95% är nog detsamma.

Bläddra, hitta mina teman som ibland överlappar mellan bildspelen samt leta stavfel….Varsågod!

Notera att filmmaterial som jag ibland visar på föreläsningarna får inte, av rättighetsskäl, visas här.

Här finns även äldre föreläsningar (till höger) som jag gör då och då och några på engelska, men det är främst dess fyra som jag föreläser mest utifrån.

LärarskicklighetLedarskap i klassrummet Min mest eftertraktade föreläsning handlar om ledarskap och lärarskicklighet.

Jag hjälper dig du hjälper mig KortversionSystematisk kvalitetskultur/Jag hjälper dig. Du hjälper mig kallar jag denna föreläsning ibland. Denna föreläsning kan anpassas för alla skolformer från förskolan till gymnasieskola och vuxenutbildning och fokuserar på kvalitet på verksamheten/undervisningen – och enkla, men systematiska metoder för kollegialt lärande.

Befria lärarna – Tillbaka till hjärtat. Om pedagogik och politik utifrån min nya bok.

Hitta styrkorna A. Om att egna och elevers styrkor samt ha ett styrke-och hälsofrämjande perspektiv. Föreläsningen utgår ifrån en ny bok som heter Värdegrundsarbete i praktiken (Gothia Fortbildning, januari 2019).