18. Gör din grej

Hej!

Sannolikheten att du mår bra på jobbet och att barnen mår bra med dig är större om du gör mer av det du trivs med, är bra på och har läggning för. Det är bra om du kan hitta din ”grej”.

Är du till exempel bra på drama ska du leda dramaövningar och spela teater – lite oftare. Om du är bra på bild, använd bild lite oftare som verktyg. Om du gillar att läsa högt för barnen och kan en del om barnlitteratur, läs för barnen lite oftare. 

Om sport är din grej, spela på! Om friluftsliv är din grej, led fler aktiviteter ute i naturen. Om du tycker det är kul med gamla lekar, lär ut gamla lekar. Om du kan lite trollkonster, lär ut några tricks. Om du är skicklig som samtalsledare och samtalspartner, utnyttja denna talang för att intervjua barnen och höra deras åsikter och idéer om det ena eller det andra.

Om du är skicklig med mobilens eller surfplattans kamera och redigeringsverktyg kan du dokumentera oftare och göra filmer tillsammans med barnen. Om du är bra på media, gör en tidning eller ett magasin tillsammans.

En av de stora fördelarna som fritidspedagog är att du har större möjlighet att ”göra din grej” än vad många andra har på skolan. Gör det!

Alla mår bra av att oftare ”göra sin grej” och du kommer att upptäcka att barnen trivs alltmer med dig. 

Åtgärd

Vad är din grej du skulle kunna göra lite oftare?

Med vänlig hälsning

© John Steinberg